Need a remote code that works for my jvc LT-49 C550

Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
edited 6 March 2017, 9:48PM in Archived Posts
Need a code for remote for jvc LT-49 C550 TV

Comments

  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 6 March 2017, 9:48PM
    It depends on which remote it is, for which YouView box.

    The following link may assist, and gives further links for the ISP-specific boxes:-

    https://support.youview.com/articles/...
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 1 May 2016, 5:55AM
    Tried all codes listed for jvc none of which worked?
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 1 May 2016, 5:56AM
    It's for the version 1 remote also
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 6 March 2017, 9:48PM
    Sanj, please note that the text on that page says:-

    If you have a YouView box from an Internet Service provider, please use to links below for instructions specific to their YouView remote:

    And that 'to links' should be 'the links'.

    Pedantic? Moi?
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 6 March 2017, 9:48PM
    Hi Adam

    Sixteen codes in six minutes? That was good going :-)

    JVC
    111, 036, 005, 129, 130, 015, 029, 065, 072, 137, 149, 207, 264, 362 408, 496
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 1 May 2016, 6:07AM
    It's a 4 digit code I need for this remote the model number is
    UCR179250-02R00
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 1 May 2016, 6:08AM
    It's a 4 digit code I need for this remote the model number is
    UCR179250-02R00
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 7 December 2016, 7:40AM
    Roy1 said:

    Sanj, please note that the text on that page says:-

    If you have a YouView box from an Internet Service provider, please use to links below for instructions specific to their YouView remote:

    And that 'to links' should be 'the links'.

    Pedantic? Moi?

    And the Help entry is now called 'Remote Control Code List' and the UK entries are at the bottom of this list.

    And indeed, as things stand, it might be more helpful just to link directly to

    http://www.humaxdigital.com/rcu/RCU_C...

    at least until you/they bring out a YouView box with a different code set.
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 6 March 2017, 9:48PM
    That's a TalkTalk remote, not a Humax one.

    http://help2.talktalk.co.uk/using-you...

    Did you try the instructions there, where the single '2' should resolve JVC TVs?

    Or if not :-

    JVC
    0653 1818 0053 2118 0606 0371 0683 0036 0218 0418 0093 0650 2801

    Before I suggest anything else, though, it might be helpful to know what you have already tried.
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 1 May 2016, 7:20AM
    I've tried the single 2 and all the codes shown for JVC
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,242 ✭✭✭
    edited 6 March 2017, 9:48PM
    Hi Adam

    Messages on the Sky site report that this TV is only supported on the most recent version of the Sky remote, Rev 10

    This came out in mid 2014, approximately, which is after the YouView remotes were designed, so perhaps your TV is too new to be supported by older remotes, like the earlier Sky ones and the YouView one, as in this case?

    And, hence, using different remote coding from previous JVC sets, unlike, say, Sony or Samsung, whose new TVs still support, or at least respect, the older coding conventions.

    I think you may have to investigate some sort of smart remote, Logitech or All-In-One perhaps, to run both TV and YouView box off one remote.

    Personally, I have always found that I needed both remotes anyway; but TalkTalk Hauweis do support volume punchthrough, which Humax boxes don't, so it would be handy, I guess, to have that with your box and TV.
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • SanjSanj Member Posts: 1,644 ✭✭✭✭✭
    edited 21 December 2016, 6:56PM
    Roy1 said:

    Sanj, please note that the text on that page says:-

    If you have a YouView box from an Internet Service provider, please use to links below for instructions specific to their YouView remote:

    And that 'to links' should be 'the links'.

    Pedantic? Moi?

    Hi Roy - Kick to the backside received and changes made.

    Thanks for that. 
  • Adam GuntonAdam Gunton Member Posts: 7
    edited 4 May 2016, 1:01PM
    Roy1 said:

    Sanj, please note that the text on that page says:-

    If you have a YouView box from an Internet Service provider, please use to links below for instructions specific to their YouView remote:

    And that 'to links' should be 'the links'.

    Pedantic? Moi?

    So is there now a code available that will work??
  • SanjSanj Member Posts: 1,644 ✭✭✭✭✭
    edited 21 December 2016, 6:56PM
    Roy1 said:

    Sanj, please note that the text on that page says:-

    If you have a YouView box from an Internet Service provider, please use to links below for instructions specific to their YouView remote:

    And that 'to links' should be 'the links'.

    Pedantic? Moi?

    Hi Adam - Those we're just slight amendments to the FAQ. The codes are the same I'm afraid 

    The only 4 digit codes available are the ones Roy posted. If you've also tried TalkTalk's instructions, holding 2 for JVC and that hasn't worked, then you try contacting TalkTalk directly to see if there are any more codes available. 

    TalkTalk do try to keep the codes updated but they rely on the Manufacturers to provide them with any updated codes.
Sign In or Register to comment.