[Discussion] iOS app update 11.0.17

2»

Comments

  • John C2John C2 Member Posts: 7
    edited 8 September 2017, 12:47AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Hi Roy: It's a Humax box BT branded. All software shows up to date. Component software 3.2.62. Manufacturer software 28.26.0. The app tells me it's found the box but pressing ok on the box remote doesn't do anything.
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,350 ✭✭✭
    edited 8 September 2017, 7:14AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    It's not this problem:-

    https://community.youview.com/youview...

    is it?
    Back to my usual level of bafflement, then...
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 8 September 2017, 8:36AM
    Tim C said:

    Will this update work with CurrentGen boxes?

    I have a G4 & a G5 both on CurrentGen , using the Youview app for the G4 & the BT TV app for the G5.

    When I updated the BT TV app it lost the paring & now just gives me an AG106 error when trying to re-pair. Fortunately the current TalkTalk app does work with CurrentGen - I guess because one of their boxes won't be getting the update - so gets me out of a hole.

    Trying the BT TV app on my trial G3 running NextGen it pairs easily so it seems a CurrentGen/NextGen issue.

    Just tried this with my G4 running 26.40 with all my firewall blocking turned off and it WON'T connect. It sees the DTR2100 OK but I never see the "Allow Connection" on the box.
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,350 ✭✭✭
    edited 8 September 2017, 9:04AM
    Tim C said:

    Will this update work with CurrentGen boxes?

    I have a G4 & a G5 both on CurrentGen , using the Youview app for the G4 & the BT TV app for the G5.

    When I updated the BT TV app it lost the paring & now just gives me an AG106 error when trying to re-pair. Fortunately the current TalkTalk app does work with CurrentGen - I guess because one of their boxes won't be getting the update - so gets me out of a hole.

    Trying the BT TV app on my trial G3 running NextGen it pairs easily so it seems a CurrentGen/NextGen issue.

    26.40 is an August 2016 release, so I guess you have elected to remain on Old-Gen.

    This does not support the new 'Cloud' pairing (see Stephen's posting above), but does support LAN Pairing (I think, but need Stephen to advise on exact releases).

    However, it is likely that you are LAN-paired already, so the box is not offering any further pairing.

    Perhaps if you deleted your existing pairing, it would then LAN-pair?

    But this is a speculation, not a suggestion; if you are currently LAN-paired, I suggest you leave well enough alone.

    Hopefully Stephen will be along shortly to comment on my speculations :-)
    Back to my usual level of bafflement, then...
  • StephenStephen Member Posts: 717 ✭✭✭✭✭
    edited 8 September 2017, 10:29AM
    Tim C said:

    Will this update work with CurrentGen boxes?

    I have a G4 & a G5 both on CurrentGen , using the Youview app for the G4 & the BT TV app for the G5.

    When I updated the BT TV app it lost the paring & now just gives me an AG106 error when trying to re-pair. Fortunately the current TalkTalk app does work with CurrentGen - I guess because one of their boxes won't be getting the update - so gets me out of a hole.

    Trying the BT TV app on my trial G3 running NextGen it pairs easily so it seems a CurrentGen/NextGen issue.

    What Roy said.

    Tim C - what are you trying to do? Did the app not keep the pairing after the upgrade?
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 8 September 2017, 10:46AM
    Tim C said:

    Will this update work with CurrentGen boxes?

    I have a G4 & a G5 both on CurrentGen , using the Youview app for the G4 & the BT TV app for the G5.

    When I updated the BT TV app it lost the paring & now just gives me an AG106 error when trying to re-pair. Fortunately the current TalkTalk app does work with CurrentGen - I guess because one of their boxes won't be getting the update - so gets me out of a hole.

    Trying the BT TV app on my trial G3 running NextGen it pairs easily so it seems a CurrentGen/NextGen issue.

    I'm trying to pair using another device which was never paired to the box as I can't risk losing the ability to remote record if the update doesn't automatically keep the pairing or fails to re-pair as happened with the BT TV update on my other box.

    Yes I'm sticking to Old-Gen as so far what I've seen on my trial box I don't like and what with  the missing functionality I'm not going to update any time soon.
  • John C2John C2 Member Posts: 7
    edited 8 September 2017, 11:13AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Tried the old IT trick of turning everything off and on again, app say's it's detected my box and asks me to press ok on the remote, this does nothing and after some time the app asks me to check my internet connection. My wife's Iphone on the old app still works fine with this box. I'm afraid to delete and update her app as I fear We'll lose the remote record facility altogether. 
  • John C2John C2 Member Posts: 7
    edited 8 September 2017, 11:11AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    BTW Although the app says it's detected my box, there are no messages on the tv screen confirming this. Thus pressing the ok button has no effect.
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 8 September 2017, 11:14AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Exactly the same for me
  • David CDavid C Member Posts: 1
    edited 8 September 2017, 11:15AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    I'm also having difficulty re-pairing after the update. iOS 10.3.3 on several devices won't see the box (I have deleted the old pairing. My wireless router is a D-Link DIR-868L. If I Install an additional wireless access point on my network and connect to it the app picks up the box and pairs ok. It's not a permanent solution though.
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 11 September 2017, 6:55PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Out of interest the TalkTalk app pairs quite successfully & gives the remote recording facility back if the Youview app fails to pair.
  • John C2John C2 Member Posts: 7
    edited 11 September 2017, 6:58PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Thank you Tim C. That does the trick. The Talk Talk App now controls my BT box whereas the latest BT app currently does not.
  • Greg EdwardsGreg Edwards Member Posts: 2
    edited 11 September 2017, 9:55PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    I'm having the same issue of the app finding my humax box but I don't get a message TV screen enabling the connection and the app times out.

    For the record, previous app worked fine. I have also removed previous pairings on the humax box.

    I also have an apple airport plugged into my o2 router for my wifi with the o2's router disabled. I tried re-enabling the o2 router wireless and connecting but still the same issue.

    Lastly, use power line Lan from my router in the dining room to my TV in the lounge (via a mini Ethernet switch behind the TV that serves humax, TV, wii etc...). I wonder if this could be a problem.
  • John C2John C2 Member Posts: 7
    edited 12 September 2017, 11:42AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    So here's what worked for me.
    Problem: Latest version of You View app would not connect to my BT You View Humax box.
    Solution: Delete the Youview app. Download the Talk Talk app, that paired ok with the BT box.
    Reload the You view app, it will now pair with the BT box.
    Finally you can delete the Talk Talk app.
  • Greg EdwardsGreg Edwards Member Posts: 2
    edited 12 September 2017, 12:37PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    I've tried the native youview app, the BT app and the talk talk app, all to no avail. Quite frustrating.
  • Dave22Dave22 Member Posts: 2
    edited 13 September 2017, 9:51PM
    Crashes on start-up for me on iOS 11 on iPhone SE, but works fine on both my iPad Air 2 and iPad Pro
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 25 September 2017, 10:45AM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    As I wrote above I couldn't connect with this new app.

    However, the issue might have been my problem in that the Youview box was connected via 2 switches, initially an 8 port from my router & then a 5 port at the TV/Youview end.

    Taking the 5-port out of the equation has allowed 11.0.18 to connect OK.
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,350 ✭✭✭
    edited 25 September 2017, 1:22PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    Mine works fine with a (Netgear) 5-port Switch at the TV/YouView end.

    But from there, it goes direct to the router.

    I guess this may be a ‘two switch’ issue, more than a ‘which switch’ issue.
    Back to my usual level of bafflement, then...
  • Tim CTim C Member, Super User Posts: 520 ✭✭
    edited 25 September 2017, 5:33PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    You're very probably right there but strange that the TalkTalk app has no similar problem.
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,350 ✭✭✭
    edited 25 September 2017, 9:18PM

    have noted after updating the mobile iphone app, my device is shown in the settings but the app cannot find the youview box, box, informs me i can only use it if i have a youview+ box, even though my box can record programmes,

    That’s not the strange thing.

    You can’t imagine all the things that network traffic is supposed to pass through transparently,

    The strange thing is if the YouView app is so timing-sensitive that an extra switch throws it off :-(
    Back to my usual level of bafflement, then...
Sign In or Register to comment.