BT software update 32.51.0 / 3.7.8

2»

Comments

  • Peskdale61Peskdale61 Member Posts: 91
    edited 13 November 2020, 7:40PM
    Hi @Sarah - on the topic of clash management, there's another situation that could do with addressing: scheduled recordings for programmes that are later removed from the guide 

    When a scheduled recording in the future is removed from the guide by the broadcaster, it remains in MyTV as a "scheduling problem". However, one is unable to delete the scheduled recording of these problem programmes. Pressing delete just does nothing.

    Worse, they continue to count towards the two simultaneous recordings limit, creating an unsolvable clash. Attempting to schedule a new recording in the time period as the problem programme just prompts me to go to MyTV to solve the problem.

    The only way I was able to get rid of them was to boot to maintenance mode and use option 3 (option 2 kept the undeletable items).

    My box is a T4000 on this latest software. The shows in question were on BT Sport (which is very prone to these kind of programme removals).
  • mc2mc2 Member Posts: 30
    edited 16 November 2020, 5:31PM
    I have also encountered the above problem.

    I used to try and record the Series ‘The Daily Show’ on Comedy Central HD (Plusnet Channel 370) and the schedule often changes, resulting in the ‘Scheduling Problem’ issue, which cannot be deleted on my T2100. However, I have managed to delete it using the BTTV app by going into the ‘Scheduled’ Section of my Recording List and swiping Left on the program to delete it. 

    To be honest I’ve now stopped trying to record this program. The Youview Box barely ever manages to record the whole program anyway as the recording regularly starts early and finishes early too. 

    Thankfully the program is on Now TV Catch Up, which I can watch using my Now TV Smart Box.  I can’t use the Now TV app on my Youview Box as the problems with buffering and the app crashing are yet to be addressed (this problem does not appear to just affect the T4000 like BT keep saying, it also seems to affect the T2100 as well).

    My T2100 Box has Software 32.51.0 / 3.7.8
  • deedee36deedee36 Member Posts: 74
    Thanks @Sarah
    any idea how long this will take?? 
  • barryc303barryc303 Member Posts: 5
    Since this update I have found that the play/pause/rewind/fast forward functions to be very laggy when watching recordings or iPlayer.

    At first I thought the batteries in my remote control might be failing but after trying a new set the lagginess was still present. Navigating the EPG and menus is fine it just seems to be limited to playback of recorded and streamed content.
  • SarahSarah Administrator Posts: 1,650 admin
    @Peskdale61 @mc2 Thanks for reporting this. I've raised it with the relevant teams to look into further. I'll let you know if I need any further details from you :) 

    @deedee36 since this is an on-going investigation, we don't have an ETA for a fix as these can vary quite a bit depending on how complex the issue is. 

    @barryc303 Can you please try giving the box a reboot to see if this improves things at all? This can be done by pressing and holding the power button on the top of the box for about 8 seconds. 

    Thanks,
    Sarah
  • SarahSarah Administrator Posts: 1,650 admin
    Hi @Peskdale61

    Can you please provide the following information:
    • Examples of content and the BT Sport channel they were on
    • If they were set as a single or a series recording
    • Confirm the manufacturer and component software your box is running on
    Thanks,
    Sarah
  • Peskdale61Peskdale61 Member Posts: 91
    Hi @Sarah

    It was a series record for MotoGP on BT Sport 2 HD. At the time I looked at it (Friday 13th), the scheduled recordings list had two entries listed as "scheduling problems". These entries were for sessions that weekend, but with different timings than those in the guide.

    Incidentally, the series link had not picked up any of the actual sessions scheduled for that weekend.

    Box is running softwares 32.51.0 / 3.7.8 (65c057).
  • barryc303barryc303 Member Posts: 5
    Sarah said:
    @barryc303 Can you please try giving the box a reboot to see if this improves things at all? This can be done by pressing and holding the power button on the top of the box for about 8 seconds.
    That seems to have improved things - thanks 👍

  • SarahSarah Administrator Posts: 1,650 admin
    Hi @Peskdale61
    Can you please set up a series record for the Moto GP this weekend as well (if you've not done so already) and let us know if the same issue occurs? It'd also be useful to know if this happens on anything else you've got set to record on this or any other channel as well.
    Thanks,
    Sarah
  • Peskdale61Peskdale61 Member Posts: 91
    edited 18 November 2020, 6:11PM
    Hi @Sarah
    I will schedule that series record now - however I'm not sure it will be particularly helpful for further testing, unless the schedule changes between now and then.

    I've not encountered any such issue with other scheduled recordings recently. I have regular series records on several other channels, which have never behaved this way.

    It is worth noting, before going any further, that MotoGP actually requires three series records. One covers all Friday and Saturday sessions, as well as the Sunday MotoGP race. The Moto3 and Moto2 races on Sunday then each require a separate series record.

    My previous MotoGP series records were older ones... originally set a month ago (after the last time the schedulers broke them). They had been working for a couple of weekends, and were fine at the beginning of the week preceding the issue.

    Midweek, after an apparent rescheduling by BT Sport, is when two of these broke - the main MotoGP one, and the Moto3 Race. At that point, these two became "scheduling problems". I could not delete them, and they were still taking up a slot in the scheduling system.

    The Moto2 series record disappeared completely, with no entries in the scheduled recordings list.

    It's not unknown for BT Sport to break series records when rescheduling programmes. And MotoGP has been affected several times in the last few months by this (see https://community.bt.com/t5/YouView-from-BT/MotoGP-EPG-not-allowing-timers-to-be-set/td-p/2103561 ).

    But regardless of how these scheduling issues are occurring... not being able to delete them via the Youview box in order to try again is also a problem. Especially if they continue to count towards the two recording limit.

    Hope this helps in some way!
  • IanCambsIanCambs Member Posts: 3
    Sarah said:
    Hi all, 

    Please use this thread to discuss the most recent BT software update 32.51.0 / 3.7.8 for T2100 & T4000 devices.

    This is a maintenance update that also includes some notable bug fixes including: 

    • Audio drop outs and buffering seen when watching certain live streams via the NOW TV app
    • Pressing pause when fast-forwarding would not pause the content
    • Clash management wouldn't behave as expected and it wasn't possible to cancel a selected recording or it would cancel the wrong recording
    • The user is unable to tune to another IP channel when another IP recording is taking place
    • Recordings continue to play for approx. 5 minutes when put into standby during playback of a recording
    • The box would get stuck on ‘Setting up TV services’ during first time set up

    Please note that this is a phased release so not all boxes will receive it at the same time. 

    Thanks,
    Sarah
    Since this update on my dtrt2100 , the record function has completely vanished. Recordings are still present. A maintenance reset (2) and (4) did not do anything. It looks like it has been deliberately crippled in the software. The red button at the bottom of the guide doesn't appear and when you go to guid and info on a programme , there is no option to record. All you can do is set a reminder , or view from an app. Given the itv app is flakey as anything, that means I can no longer watch itv except live. I can still pause live TV and view old recordings. The last successful recording was 11th November.

    Is there any way to revert to an older version of software ?
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,227 ✭✭✭
    edited 28 November 2020, 12:46PM
    @IanCambs

    Have you tried pressing the Record button?

    And my (possibly faulty) recollection is that the features you think are missing were never there. Certainly, the original Guides never mentioned them, only the uses of the Record button :-

     
    and this screenshot from 17/09/2017, NextGen, doesn’t show them either:-
       
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • IanCambsIanCambs Member Posts: 3
    Thanks for the screenshots of the old one. It's hard to work from memory of where the red symbol was, but I certainly know where it used to work :)

    Unsurprisingly, yes , I have tried hitting record , on every screen .

    It sets a reminder from the info screen, but no recording , from any screen. You certainly used to be able to record from within a live programme , from the mini guide, and from the info screen.

    The functionality has just gone. It's as if they've updated my box to a read only version between 11th November and now. 



  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,227 ✭✭✭
    edited 28 November 2020, 2:28PM
    IanCambs said:
    Thanks for the screenshots of the old one. It's hard to work from memory of where the red symbol was, but I certainly know where it used to work :)

    Unsurprisingly, yes , I have tried hitting record , on every screen .

    It sets a reminder from the info screen, but no recording , from any screen. You certainly used to be able to record from within a live programme , from the mini guide, and from the info screen.

    The functionality has just gone. It's as if they've updated my box to a read only version between 11th November and now. 
    @IanCambs

    I have a T4000, on this software version.

    I can record from the Guide, the mini guide, and the live programme, but not from the Info screen. This is in line with the description above from the User Guide.

    As you have reset the box without any change, my next thought would be a problem with the remote. Presumably all the other buttons on it work? Does a light flash on your remote when you press one of those buttons?

    (The PVR light flashes on my curvy remote as I press buttons - I don’t use the BT remote that came with the T4000 as I don’t like it).

    If so, does it flash when you press Record? And/or, if you look at the sender on your remote with the camera on your phone, can you see that flash when you press Record?

    Anyway, I think it’s worth you resetting your remote as here:-
    https://support.youview.com/youview-box/box-and-remote/reset-your-remote-control/
    according to which model of remote it is, and seeing if the problem goes away.

    If not, try recording from the BT TV app, and see if that works, at least.
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
  • IanCambsIanCambs Member Posts: 3
    Thanks again for your help.

    We can't record from the BT app because we don't have a subscription any more after they overcharged us for months, but it recorded fine till a few days ago. That's why I think it has been consciously crippled by a firmware upgrade. 

    I have 2 remotes and the blue light comes on both when I hit the record button , and nothing happens . I'm 100% sure it's the box. 
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,227 ✭✭✭
    edited 28 November 2020, 11:11PM
    IanCambs said:
    Thanks again for your help.

    We can't record from the BT app because we don't have a subscription any more after they overcharged us for months, but it recorded fine till a few days ago. That's why I think it has been consciously crippled by a firmware upgrade. 

    That simply doesn’t happen. And the BT app lets everyone record programmes, not just BT TV subscribers. Go into Live/Full TV Listings and try it.

    I have 2 remotes and the blue light comes on both when I hit the record button , and nothing happens . I'm 100% sure it's the box. 
    And you have reset one or both?

    Sure, it could be the box. It could even be every T2100 - it can’t be every T4000 as mine works like it should - but you are the only person reporting this, and the rollout is very well advanced.

    One thing - can you see, and play, the recordings you have?

    Absent that, it sounds very much as if the software has erroneously decided that you have a non-recording T2200. Does your update end 3.7.0 by any chance, not 3.7.8?
    ‘Impossible’ problems solved, courtesy of Sherlock Holmes and What’sOn
Sign In or Register to comment.