BT software update 32.51.0 / 3.7.42

SarahSarah Administrator Posts: 1,704 admin
edited 28 January 2021, 7:10PM in Announcements
Hi all, 

Please use this thread to discuss the most recent BT software update 32.51.0 / 3.7.42 for T2xxx & T4000 devices.

This update contains the addition of the Sports Area in the Main Menu for T22xx devices and a bug fix for an issue where it wasn’t possible to delete cancelled scheduled recordings from MyTV.

Please note that this is a phased release so not all boxes will receive it at the same time. 

Thanks,
Sarah

Comments

  • I have two BT-DTR T2110 units. Both did the software update last night 28th Jan 2021 and both now continuously restart when after completing the Youview loading process. Both boxes just cycle around the BT UKTFAA 0.05 boot screen and then go into the loading YouView and then back to the BT boot screen. Since both boxes had the same problem last night could this be a YouView loading problem.
    Tried a factory reset but get message "Sorry, selected option failed". 
  • SarahSarah Administrator Posts: 1,704 admin
    I have two BT-DTR T2110 units. Both did the software update last night 28th Jan 2021 and both now continuously restart when after completing the Youview loading process. Both boxes just cycle around the BT UKTFAA 0.05 boot screen and then go into the loading YouView and then back to the BT boot screen. Since both boxes had the same problem last night could this be a YouView loading problem.
    Tried a factory reset but get message "Sorry, selected option failed". 
    Hi @bt2110user
    This update is not available to T2110 boxes yet, they receive the update at the end of the rollout along with other BT retail and plusnet boxes. Had your boxes been disconnected from the internet prior to this happening? Are you able to get onto the box itself or is it still stuck in a boot loop?
    Thanks,
    Sarah
  • BTT2110UserBTT2110User Member Posts: 3

    Hi Sarah,
    Thanks for the quick response. Both boxes have been connected to the Internet and were working with catch-up in the last 24 hours iPlayer/ITV player/Prime etc.

    Both boxes are stuck in the BT UKTFAA 0.05 boot screen followed by the YouView loading stage at the end of which both go back to the BT UKTFAA 0.05 boot screen. Normally at the end of the YouView loading stage the box displays a TV channel but it never gets this far.

    I have tried the Software/Internet (saving recordings)/ Factory reset (saving recordings) and even Factory Reset (removing recordings) and all give me a “Sorry, selected option failed” response.

    I have two boxes that are both unable to even give me basic TV so any help would be very much appreciated.

    Thanks,

    Steve

  • BTT2110UserBTT2110User Member Posts: 3

    Just to give you a bit more background information.

    One of the DTR-T2110 boxes is our main viewing box and we have had it for a couple of years with virtually no problems apart from having to do the occasional reset/power down/up.

    Yesterday evening when trying to access iPlayer, the unit froze and would not even respond to the power off from the remote control. I switched it off and back on and from that point on it has permanently been in the boot->Youview load -> boot cycle.

    We had bought another DTR-T2110 for my in-laws when their YouView recorded unit appeared to have problems but they did not need it in the end. I therefore replaced our first unit with this unit. When starting up, as it had not been connected for a while, it did on on-screen updated which worked. I do not know what software it updated to. This unit powered up fine and I went in and set up my account details for iPlayer, ITV player etc. About an hour later on we went to access iPlayer on this box and it froze. I switched the unit off and since then it has been in this boot->Youview load -> boot cycle and also will not recover using the maintenance mode.



  • SarahSarah Administrator Posts: 1,704 admin
    Hi @BTT2110User
    Thanks for this added information. Unfortunately if the box is stuck in a boot loop and won't respond to factory resets, it usually means that the box has died. You can keep trying the factory resets on the box in case it manages to get through one of them however if it can't get past these then there's not really anything else we can suggest I'm afraid. 
    Thanks,
    Sarah
  • RoyRoy Member, Super User Posts: 16,545 ✭✭✭
    edited 31 January 2021, 8:20AM
    @BTT2110User

    It seems to me that the chances of two identical units failing at the same time is very remote (although admittedly not impossible), and one thing you might try is rebooting your router and seeing if that helps.

    And another, if you are in the requisite bubble, is taking these machines to your in-laws, and trying them there.

    And @Sarah, as I have been asking ever since 2012, only to have it fall on seemingly deaf ears each time, can I please ask once again if YouView boxes could please display the date they last received an update, rather than (or as well as, perhaps) the much less valuable display of the last time they checked for an update?
    Supporting YouView on Sony TVs is like nailing jelly to a herd of cats
  • DarrendzDarrendz Member Posts: 2
    I have the T4000 and it seems to have broken the CEC functionality turning the TV on when the STB is switched on.  I’ve tried a reboot, but still doesn’t switch the TV on anymore.
  • DarrendzDarrendz Member Posts: 2
    Darrendz said:
    I have the T4000 and it seems to have broken the CEC functionality turning the TV on when the STB is switched on.  I’ve tried a reboot, but still doesn’t switch the TV on anymore.
    And just like magic, this morning (after 2 days of the function not working), it’s just started working again.
  • Ken Hill1Ken Hill1 Member Posts: 218 ✭✭
    edited 10 February 2021, 3:46PM
    Just got the new software today is this new software to fix bugs and other things?
  • ad1965ad1965 Member Posts: 2
    I have two DTR - T4000 and both have received this update - since the update I have not been able to view BT Sport or other internet TV channels on these boxes. I just get a black screen followed by the general IPC6023 error. 

    Has anyone else experienced this problem since the update ? 
  • John LJohn L Member, Super User Posts: 766 ✭✭
    ad1965 said:
    I have two DTR - T4000 and both have received this update - since the update I have not been able to view BT Sport or other internet TV channels on these boxes. I just get a black screen followed by the general IPC6023 error. 

    Has anyone else experienced this problem since the update ? 
    Hi @ad1965,
    Welcome to the forum. If you are paying for a subscription contract with BT, I would have a very good moan at BT, as you are paying good money for their service. I'm sure they would love to help you resolve your problem. Have a look on the BT forum to see if anyone else has reported error. John L
    Can't wait for the day when Youview get rid of the dreaded darkened banner when using fast forward/rewind recordings. 
  • ad1965ad1965 Member Posts: 2
    edited 15 February 2021, 10:59AM
    Turned out it was a simple restart of the fibre openreach modem that cleared the problem.
  • RaucaRauca Member Posts: 1
    Hi,
    Had my DTR-T2100 500Gb for a few years now. Worked flawlessly until 2 days ago.
    Everything user BTT2110User described has happened to me too.
    At first I thought since the HD wasn't making any noise, it had finally failed so I ordered a replacement.
    Having read this now, I am loathed to install the new HD in case it bricks that one too.

    No way this is a mere coincide. I am convinced this is due to the update.

    What have you done to look into this issue?
  • joneshjonesh Member, Super User Posts: 1,555 ✭✭✭
    Hi @Rauca
    This issue was looked into. Read the thread from this post:


  • Ken Hill1Ken Hill1 Member Posts: 218 ✭✭
    Just updating my box t 4000 I got the software where is now showing 37.54(d83e4b 32.53.0 update about 5 minutes ago 
  • walksterwalkster Member Posts: 4
    I have a BT 2110 box

    Model: DTRT2110
    Component Software: 3.7.42 (418ce6)
    Software: 32.51.0
    Config: 4747 (4a0ea140)

    The latest software update has really messed up my box and cannot resolve.

    I lost freeview HD channels, pixelated all BBC channels, pixelated a number of other freeview channels.

    Tried a factory reset from setting to get a clean update, still problems. Retuned several times, lost channels, and still problems !

    I know the problems are associated with the BT box as when I disconnect the aerial from the box and connect direct to the TV, I have no picture problems.

    Youview owe me a new box, as until this latest update all was fine !

    Youview are responsible for the software update, out of my control, so should resolve.

    Tell me who to contact ...one disgruntled customer !
  • joneshjonesh Member, Super User Posts: 1,555 ✭✭✭
    edited 15 March 2021, 12:59PM
    walkster said:
    I have a BT 2110 box

    Model: DTRT2110
    Component Software: 3.7.42 (418ce6)
    Software: 32.51.0
    Config: 4747 (4a0ea140)

    The latest software update has really messed up my box and cannot resolve.

    I lost freeview HD channels, pixelated all BBC channels, pixelated a number of other freeview channels.

    Tried a factory reset from setting to get a clean update, still problems. Retuned several times, lost channels, and still problems !

    I know the problems are associated with the BT box as when I disconnect the aerial from the box and connect direct to the TV, I have no picture problems.

    Youview owe me a new box, as until this latest update all was fine !

    Youview are responsible for the software update, out of my control, so should resolve.

    Tell me who to contact ...one disgruntled customer !
    The issues that you describe suggest there might a problem with the signal from your aerial, despite the fact that your TV works OK.
    What signal strength and quality readings do you get in the Settings menu? Tune to one of the affected channels before taking the readings.
  • walksterwalkster Member Posts: 4
    jonesh said:
    walkster said:
    I have a BT 2110 box

    Model: DTRT2110
    Component Software: 3.7.42 (418ce6)
    Software: 32.51.0
    Config: 4747 (4a0ea140)

    The latest software update has really messed up my box and cannot resolve.

    I lost freeview HD channels, pixelated all BBC channels, pixelated a number of other freeview channels.

    Tried a factory reset from setting to get a clean update, still problems. Retuned several times, lost channels, and still problems !

    I know the problems are associated with the BT box as when I disconnect the aerial from the box and connect direct to the TV, I have no picture problems.

    Youview owe me a new box, as until this latest update all was fine !

    Youview are responsible for the software update, out of my control, so should resolve.

    Tell me who to contact ...one disgruntled customer !
    The issues that you describe suggest there might a problem with the signal from your aerial, despite the fact that your TV works OK.
    What signal strength and quality readings do you get in the Settings menu? Tune to one of the affected channels before taking the readings.
    Pixelated Channel,
    BBC1 100% Signal Strength
    45-50% Signal Quality

    Unaffected Channel
    iTV 100% signal strength
    65-69% Signal Quality

  • joneshjonesh Member, Super User Posts: 1,555 ✭✭✭
    edited 15 March 2021, 4:23PM
    walkster said:
    jonesh said:
    walkster said:
    I have a BT 2110 box

    Model: DTRT2110
    Component Software: 3.7.42 (418ce6)
    Software: 32.51.0
    Config: 4747 (4a0ea140)

    The latest software update has really messed up my box and cannot resolve.

    I lost freeview HD channels, pixelated all BBC channels, pixelated a number of other freeview channels.

    Tried a factory reset from setting to get a clean update, still problems. Retuned several times, lost channels, and still problems !

    I know the problems are associated with the BT box as when I disconnect the aerial from the box and connect direct to the TV, I have no picture problems.

    Youview owe me a new box, as until this latest update all was fine !

    Youview are responsible for the software update, out of my control, so should resolve.

    Tell me who to contact ...one disgruntled customer !
    The issues that you describe suggest there might a problem with the signal from your aerial, despite the fact that your TV works OK.
    What signal strength and quality readings do you get in the Settings menu? Tune to one of the affected channels before taking the readings.
    Pixelated Channel,
    BBC1 100% Signal Strength
    45-50% Signal Quality

    Unaffected Channel
    iTV 100% signal strength
    65-69% Signal Quality

    Tuners use error correction and some are better than others, but a Signal Quality reading of below 50% is too low. Signal Quality should be at, or very close to, 100%.
    Signal Strength is less important, and it can be as low as 50%.
    It is possible for Signal Strength to be too high, and with a reading of 100%, that could be the case. The scale ends at 100%, but your SS could be higher than that. (edit: Too high a Signal Strength can trigger a drop in Signal Quality).
    If you've got a signal booster and it is adjustable, try turning it down a bit.
    If you haven't got a signal booster, you could consider putting an attenuator in your aerial lead. One of these things .  I haven't pasted the full URL, because it is a long one.
    If that doesn't work, you might need to get a local aerial fitter to have a look at your setup.
Sign In or Register to comment.